Vuurtoren als logo?

BALLUM – VVV Ameland vindt dat het logo van de kleine a met de waterblauwe en zandgele kleur te weinig herkenbaar is voor het eiland Ameland. Het meest herkenbare beeld van het eiland is ontegenzeggelijk de rood wit gestreepte vuurtoren. Daarom denkt VVV Ameland er serieus over om het beeldmerk bij campagnes te wijzigen. De vereniging heeft intussen al stickers met de vuurtoren laten maken.

Directeur Cinto Prosperi: "Het huidige logo met het gestileerde a'tje is het officiële Ameland logo. Bij nieuwe gasten spreekt dit soms niet aan. Een vuurtoren wordt direct gecombineerd met de zee en we hebben een mooie herkenbare vuurtoren. Daarom wordt dit in bepaalde campagnes cq promotie uitingen gebruikt, soms in combinatie met het A-tje en soms niet."

Het officiële logo wordt niet door de VVV gewijzigd. Prosperi: "Als dit al zou moeten, dan moet dit eilandbreed worden besproken."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *