Nieuwe hoofdredacteur LC, FD en DvhN

LEEUWARDEN – Evert van Dijk wordt genoemd als nieuwe hoofdredacteur bij de noordelijke uitgeverij NDC Mediagroep. Evert van Dijk is nu adjunct-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden.

Van Dijk gaat leiding geven aan de dagbladen Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Dit betekent dat de huidige hoofdredacteuren Pieter Sijpersma (Dagblad van het Noorden) en Hans Snijder (Leeuwarder Courant) een stapje terug zullen moeten gaan doen. Van Dijk werkt sinds 1991 bij de krant die enkele jaren geleden van titel veranderde: van Nieuwsblad van het Noorden naar Dagblad van het Noorden. Een bevestiging van de benoeming, die waarschijnlijk morgen bekend wordt gemaakt, was vanmiddag niet te verkrijgen.

Het Friesch Dagblad wordt één van de titels van de NDC. Lútsen Kooistra, tot 1 juli hoofdredacteur van het Friesch Dagblad, wordt hoofd van de titelredactie Friesch Dagblad.

De sanering bij LC en DvhN gaan niet zonder slag of stoot.

>>> lees hier het hele artikel op Liwwadders.nl

>>> lees hier Friesch Dagblad naar NDC

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *