Nieuw boek: Knuffel mij nou… “Corona”

DRACHTEN – Het eerste boek voor onderwijzend Nederland over corona is een feit. Een prachtig boek dat heel goed van pas komt bij de terugkeer van kinderen naar opvang of school. Geschreven en geïllustreerd door de talentvolle Sylvia Venema-Eissens, onderwijsadviseur bij Cedin en Noorderbasis.

Geschreven uit passie voor het vak. Passie voor het onderwijs en passie voor de kinderen. En hoe help je jonge kinderen het beste? Door een ontroerend prentenboek te schrijven. Het boek kan namelijk gebruikt worden om met kinderen in gesprek te gaan over alles wat zij in deze periode hebben meegemaakt. Er is bewust voor gekozen om dingen niet te expliciet te verwoorden om ouder, verzorger, begeleider of leerkracht de gelegenheid te bieden zelf keuzes te maken om ergens wel of niet de focus op te leggen.

“Knuffel mij nou…” is het verhaal over een wereldwijde pandemie en de gevolgen daarvan voor een gezin, gezien door de ogen van een kleuter. Dit nieuwe boek is als E-book en als hardcover verkrijgbaar.

In dit nieuwe ontroerende prentenboek wordt op een prettige wijze verdriet en troost, voor jong en oud, uitgewerkt. Mooi om in de groep, maar ook om thuis voor te lezen, om corona bespreekbaar te maken. Het boek laat je op een humoristische wijze de verschillende emoties liefde, geduld, angst en enthousiasme zien.

Aan de hand van de tekeningen kan er goed met kinderen gepraat worden over hun belevenissen en wat zij daarbij gevoeld hebben. Bij jonge kinderen kan dit helpen om hun gevoelens te delen met elkaar en samen te praten over wat iedereen heeft meegemaakt.

Sylvia Venema-Eissens komt uit het Groningse Muntendam, gelegen in de gemeente Midden-Groningen en het boek is uitgegeven door Uitgeverij Eduforce, gevestigd in Drachten en landelijk actief.

link naar het boek

link naar het e-book

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *