Bieb gaat deels weer open

DOKKUM – De bieb gaat per 11 mei weer open. Niet alle bibliotheken van Bibliotheken Noord Fryslân gaan tegelijk open, de ene op maandag en de andere op dinsdag. De bibliotheken op Ameland gaan deels weer open.

Bieb Nes

De bieb in Nes is open maandag t/m vrijdag 13.00 – 17.00 uur.

Bieb Hollum

In Hollum is de 1,5 meter regel niet te realiseren en de vestiging in Hollum is daarom vooralsnog tot 1 juni gesloten. Dat geldt ook voor de VVV servicebalie en PostNL. VVV Ameland werkt aan een technisch oplossingen, maar door de wijze waarop Hollum is ingericht, is dat een grotere opgave.

Anderhalve meter

Het is nog niet meteen op het nivieau dat bieb bezoekers gewend zijn. Voorlopig kunt u alleen boeken, tijdschriften enzovoort lenen en terugbrengen. Een krant of tijdschrift lezen, computeren en gebruik maken van het kopieerapparaat is nog niet mogelijk. De bibliotheek wordt ingericht volgens de regels van het RIVM. Uiteraard geldt anderhalve meter afstand en handen ontsmetten bij binnenkomst. U bent welkom met maximaal 1 huisgenoot en kinderen onder de 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. Deze regels zijn er voor uw gezondheid en die van de bieb medewerkers. Bent u verkouden of heeft u griepklachten? Kom dan niet naar de bibliotheek. Bibliotheken Noord Fryslân verwacht dat de komende maanden de mogelijkheden in de bibliotheek worden uitgebreid.

Bibliotheken Noord Fryslân, directeur Bibliotheken Noord Fryslân: "Mijn collega’s verheugen zich op uw komst en zullen er alles aan doen om u weer optimaal van dienst te zijn, binnen de mogelijkheden die het RIVM ons biedt. Vanaf komende week bent u weer van harte welkom."

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *