Niet Oost, niet West, maar Ameland

BALLUM – Het grote geheel:  niet Oost, niet West, maar Ameland

Dat is waar VVD Ameland voor staat. Voor VVD Ameland bestaat Ameland uit één eiland. Wij willen geen 'eilandjes' op ons eiland maar een samenwerkend geheel, van Oost tot West.

VVD Ameland streeft naar duurzame verbeteringen waar elke Amelander van jong tot oud van profiteert, of je nu in Hollum, Buren, Nes of Ballum woont. Het kan niet zo zijn dat een investering in Oost gecompenseerd moet worden met een even hoge maar niet-noodzakelijke investering in West, of andersom. Waar het VVD Ameland om gaat is dat de gemeente haar (beperkte) budget op verantwoorde en transparante wijze uitgeeft en waar het eiland als geheel baat bij heeft.

Onze speerpunten voor de verkiezingen van maart 2014 en daarna zijn als volgt :

  1. Nieuwbouw van huurwoningen en verkoop van bestaande huurwoningen voor een betaalbare en realistische prijs aan starters op de lokale woningmarkt;
  2. Een transparante gemeentelijke overheid (bijv. een camera tijdens de gemeenteraadsvergadering : zodat u meekrijgt hoe politieke beslissingen genomen worden);
  3. Gelijke behandeling voor iedereen;
  4. Politiek wordt bedreven volgens het ‘Regels zijn regels-principe’. Consequenties voor een ieder die zich niet aan de regels houdt. Dit geldt voor zowel ambtenaren, raadsleden als wethouders;
  5. Deskundige begeleiding van de ingrijpende aanstaande veranderingen in de zorg, door o.a. samenwerking te zoeken met succes- gemeenten;
  6. Meer ruimte voor ondernemers en ondernemerschap. Verminderde regeldruk en stimuleren van ontwikkelingen ten gunste van de Amelander economie.

De VVD Ameland is tot nu toe de enige partij die de financiële gevolgen van haar verkiezingsprogramma openbaar heeft gemaakt.

Minder populaire maatregelen zijn soms nodig om juist datgene mogelijk te maken waar Ameland als eiland in zijn totaliteit behoefte aan heeft : 1) meer huurwoningen, 2) meer starterswoningen, 3) goede transitie van de zorg, 4) stabilisatie en waar mogelijk groei van toerisme teneinde de werkgelegenheid op het eiland te garanderen.

Als deze maatregelen niet genomen worden, zult u dit als burger keihard merken/terugzien in de verhoging van gemeentelijke- en/of toeristenbelastingen.

André Tuil (lijsttrekker VVD)

Dossier Gemeenteradsverkiezing 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *