Niek Kuizenga directeur Zeehondencrèche

PIETERBUREN – Sinds vandaag heeft de Zeehondencrèche een nieuwe algemeen directeur. Niek Kuizenga, 52 jaar, heeft ruime ervaring opgedaan als zelfstandig interim manager en organisatieadviseur bij o.a. Detailresult, Imtech, de Triodos Bank en diverse gemeenten. Daarnaast is hij bestuurslid en medeoprichter van de World Dialogue Foundation, een organisatie die ondermeer dialoogtrainingen organiseert. 

Ton aan de Stegge, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Zeehondencrèche heeft het volste vertrouwen dat Niek Kuizenga de geschikte kandidaat is om de leiding van de organisatie op zich te nemen. “Het ziet ernaar uit dat we de speld in de hooiberg toch hebben gevonden! Niek is iemand die het team van de Zeehondencrèche vol overtuigingskracht zal motiveren om hun beste beentje voor te zetten in deze moeilijke tijden. Ondanks dat de Zeehondencrèche zich financieel in zwaar weer bevindt, weet hij het beste uit mensen te halen. Samen met de tomeloze inzet van onze medewerkers en vrijwilligers en de steun van onze achterban zal hij de Zeehondencrèche in rustig vaarwater weten te brengen.”

Ook oprichter Lenie ’t Hart is blij met de komst van Niek: “Het is geweldig dat Niek zoveel passie heeft voor de zeehonden en daarnaast beschikt over de juiste managementervaring! Ikzelf ben geen manager; meer een pionier. Inmiddels ben ik 71 jaar, maar ik zal tot mijn dood blijven vechten voor de zeehonden. Ik ga heus niet weg, maar met de komst van Niek als algemeen directeur zal ik mij nu helemaal kunnen focussen op mijn internationale activiteiten, mijn adviezen voor de zorg, wetenschappelijk onderzoek en op pad gaan voor de broodnodige fondsenwerving.”

Niek Kuizenga heeft er zin in. “Mijn passie is ‘dialoog’: mensen van uiteenlopende achtergronden in respect en openheid met elkaar in gesprek brengen en vervolgens eendrachtig in beweging komen. Ik vind dat een zieke zeehond symbool staat voor wat wij als mensheid niet goed doen, terwijl een gezonde zeehondenpopulatie juist een afspiegeling is van een gezond eco-systeem in de Waddenzee en de Noordzee. De Zeehondencrèche kan als instituut voor opvang, onderzoek en vooral door educatie een hele krachtige rol vervullen in het bewustwordingsproces dat we van een grotendeels egocentrische maatschappij naar een ecocentrische, meer levens-ondersteunende maatschappij kunnen veranderen. Daarin zie ik een gezonde toekomst voor de Zeehondencrèche weggelegd!”

Faber beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *