Levende bruinvis op strand bij Buren

BUREN – Vanochtend strandde een levende maar zieke bruinvis op het strand bij paal 17. Mark Mölenberg en zijn dochtertje Chayenne van 20 maanden oud vonden het gewonde dier. De bruinvis is inmiddels naar Chayenne vernoemd.

Saatsbosbeheer werd gebeld om te assisteren. Eenmaal aangekomen trof Harry de Jong van SBB twee zeezoogdier EHBO’ers van het Natuurcentrum. Zij legden het dier in een brancard en daarna in een speciale kist om het naar het Natuurcentrum te vervoeren. Na overleg met dierenartsen van Stichting SOS Dolfijn uit Harderwijk is besloten het dier naar Holwerd te brengen en het daar aan de mensen van SOS dolfijn over te dragen. Met een snelle boot van bergingsbedrijf Veltman werd het dier vervoerd en om 13.15 uur overgedragen.

Of het dier een kans op overleving en herstel heeft is nog onduidelijk. Het dier heeft lelijke woekeringen over het hele lichaam. Het betreft een jong dier van 111 cm.

Bron: SBB

>>> bekijk hier de foto's van de bruinvis

>>> lees hier over De bruinvis in de Noordzee

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *