Overdracht plaquette Werelderfgoed

FERWERD – Op 9 november heeft Commissaris van de Koningin John Jorritsma, de Werelderfgoedplaquette voor de Waddenzee aan burgemeester Wil van den Berg uitgereikt. De plaquette staat symbool voor de erkenning van de Waddenzee als Werelderfgoed. Daarnaast werd aan een vertegenwoordiging van de basisscholen in de gemeente symbolisch een lespakket over het Waddengebied aangeboden.

Marc van Roomen van Sovon verzorgde een presentatie over de belangrijke rol die het Waddengebied speelt voor trekvogels. Tenslotte werd de tentoonstelling `Welkom in Werelderfgoed Waddenzee!' onthult: de primeur voor het Nederlandse Waddengebied!

Estafette langs Waddengemeenten

Met de overhandiging start ook een estafette langs alle kust- en eilandgemeenten van de Waddenzee. Na een bepaalde periode wordt de plaquette door Ferwerderadiel doorgegeven aan een volgende gemeente. Ook dan wordt weer een lesproject voor de basisscholen aangeboden. Verder wordt in overleg met de gemeente gekeken hoe nader aandacht besteed kan worden aan de betekenis van Waddenzee als Werelderfgoed. Tijdens de estafette wordt het publiek gevraagd wat de uiteindelijke plek van de plaquette moet worden.

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *