Net om de appelboom sluit zich

HOLLUM – Het net om de appelboom en de jutappels sluit zich. Na de oproep om anekdotes, herinneringen, verhalen en feiten over de appels die aanspoelden op het strand van Ameland en de jutappelbomen die groeiden uit een aantal appelpitten van die zending, komen er diverse reacties binnen. Het was eind januari 1986, zoveel is al duidelijk. Waar kwamen de appels vandaan? Uit Californië of uit Nieuw Zeeland? Waren ze lekker of melig? Lieten ze zich goed bewaren op zolder?

Zijn er, behalve het boompje aan de zuidkant van Hollum en een in Buren, nog meer jutappelbomen geplant? En hoe zien die vruchten eruit en hoe smaken de appels? Die van Hollum zijn rood en glanzend (zie het filmpje), die van Buren groen en hard.

We horen het graag en maken er dan een mooi verhaal van dat aangeboden gaat worden via de vertelgroep Ameland Vertel!

Reacties kunnen via info@persbureau-ameland.nl of via CONTACT of via Facebook gestuurd worden. 

hieronder het filmpje van de jutappelboom bij Hollum, gefilmd in het voorjaar en op 21 augustus 2018, terwijl de boom vol vruchten hangt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *