Appelboom op het Oerd

HOLLUM – Wie aan het verzamelen slaat ontwaart steeds meer bijzondere gevallen. De verzameling Bomen breidt langzaam uit. Zo blijken er verschillende appelbomen op het eiland te staan die uit de zending van aangespoelde appels in 1986 zijn gegroeid. Hebt u ook zo'n boom in de tuin staan, laat het weten, stuur een foto en wat feiten en dan krijgt de boom een plaatsje in de verzameling.

Rienks Dijkstra, wadloper van Dijkstra's Wadlooptochten, ziet elke keer bij aankomst op het eiland een appelboom. Hij staat aan de linkerzijde waar Dijkstra na een tocht over het wad het eiland opkomt en het Oerdduin oploopt.

Wie weet iets over deze boom? Hoe lang staat hij er al en is hij geplant, uitgezaaid, via een vogelpoepje daar beland en wortel geschoten? Is het ook een zaailing van de jutappels van 1986? We horen er graag meer over.

Reacties kunnen via info@persbureau-ameland.nl of via CONTACT of via Facebook gestuurd worden. 

hieronder het filmpje van de jutappelboom bij Hollum, gefilmd in het voorjaar en op 21 augustus 2018, terwijl de boom vol vruchten hangt.

bekijk hier meer foto's van bijzonder bomen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *