Bomen

1. Oude boom in Hollumer bos - Foto Rita Dikken

Bomen onder het Torenlicht

Het bomenproject gaat over bomen en hun verhalen. 

Via Bomen onder het Torenlicht verzamelt PA verhalen over bomen op het eiland. Op het eiland staan bomen die markant zijn om een persoonlijke herinnering of omdat de boom een bijzondere waarde voor een dorp of het landschap. Een boom die een zware sorm overleefde, een boom die groeide uit een aangespoelde appel, een appelboom midden op het Oerd, een boom die half is doorgezaagd en toch nog leeft. Of een boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn herinnerd en gedeeld te worden en een foto van een wonderlijk gevormde boom kan inspireren tot een nieuw verhaal.

Verhalen over bomen op het eiland worden verzameld en sommige daarvan worden verteld door vertellers van de vertelgroep Ameland Vertel!

Neem contact op via CONTACT als u een bijzondere boom op Ameland kent.

Kosten: noppes
Wanneer: doorlopend
Waar: stuur graag in via mail - de verhalen komen hier te staan
Aanmelden: telefoon 06 23 218 213 of via CONTACT

Terug naar alle Ameland Extra's

2. Boom met kerf - Foto Rita Dokken3. Beatrixboom4. Boom met kabouter5. Fruitboomgaard6. Boomgaard anno 20187. Suikerkorst - Foto Theo Kiewiet8. Jutappelboom9. Oerdappelboom10. Eenzame boom in de Hollumerduinen - Foto Persbureau Ameland11. Eenzame boom - Foto Alma Wezeman
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?