NCRV-programma op de wadden

HILVERSUM – In het NCRV-programma Op reis met Van Rossem, reist historicus Maarten van Rossem in zes afleveringen door het Nederlandse landschap. Van oost naar west en van noord naar zuid, op allerlei manieren. Onderweg ontmoet hij diverse mensen die hem meer vertellen over de geschiedenis en de huidige invloeden op het land. Ondertussen voorziet van Rossem elk landschap van geheel eigen commentaar.

Maarten van Rossem trekt in de aflevering van donderdag 5 maart 19.55 uur op Nederland 2, door noord Nederland. Hij gaat voorbij aan strand, zee en duinen en toont de eeuwenoude tuinwallen; rijtjes op elkaar gestapelde plaggen, die op Texel een groen lint in het landschap vormen. In Friesland en Groningen bezoekt hij terpen en wierden, staat even stil bij een droefgeestig, dood boompje bij een grafsteen en duikt in Niehove een café in.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *