Knuffels voor AidsBaby’s

NES – In de garage van Petra Veenstra staan zakken vol met knuffels. Haar kinderen gaan ze nog tellen. Het is het resultaat van een inzameling door Petra. In huize Veenstra lag de zolder vol met knuffels van de kinderen die er eigenlijk al te groot voor zijn. Petra wilde de knuffels wel kwijt en ze bedacht dat ze er wellicht andere kinderen een plezier mee zou kunnen doen. Een artikeltje in een landelijk dagblad bracht haar op het spoor van een Knuffelactie voor aidsbaby’s in Zuid-Afrika. “Dat is een mooie bestemming,” dacht Petra. Ze zette een oproep op de Kabelkrant en de knuffels stroomden binnen.

De actie verliep succesvoller dan ze had verwacht. Regelmatig vond ze bij thuiskomst een zak knuffels voor de achterdeur. Vrijdag 27 februari brengt ze alle knuffels naar Geldrop, het centrale adres van de actie. Wie nog wat heeft kan dit uiterlijk donderdagavond aanleveren op Miedenweg 17 in Nes. De knuffels moeten schoon en gewassen zijn.

Ga jij in 2009 nog een knuffeltje geven?

In Zuid-Afrika lijdt een miljoen baby’s aan aids. Zonder ouders, hoogstens met een ouder broertje of zusje, wachten zij in hun bedje alleen op de dood. Dorien (39) en Tessa (17) Striekwold uit Geldrop besloten er wat aan te doen en startten in januari de actie: ‘Ga jij in 2009 nog een knuffeltje geven?’ De garage van Petra Veenstra is een van de 9 inzamelpunten in het land. Dorien en Tessa zamelen knuffels in voor de AidsBaby’s organisatie. Deze vrijwilligersorganisatie is actief in KwaZulu-Natal om het lijden van aids baby’s en jonge aids weeskinderen te verlichten. In maart gaan de knuffels op transport naar Afrika.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *