Nazorg op Ameland

LEEUWARDEN – Vanaf vandaag mogen er op Ameland en in Friesland geen kievitseieren meer worden geraapt. Het verbod geldt ook voor legsels van andere weidevogels. Het qoutum voor Friesland is volgeraapt. Er mochten 5939 kievitseieren worden gezocht. Via sms-meldingen van de gevonden eitjes stond de teller vrijdag 23 maart nog op 3500; zondagmiddag was het quotum vol. Het raapseizoen heeft ruim twee weken geduurd.

Op 10 maart werd het eerste kievitsei van Friesland tussen Rottum en Oudehaske gevonden, een dag later vond Cor de Boer het eerste ei van Ameland.

De kieviten kwamen laat op gang, maar de laatste dagen raakten er toch veel aan de leg.

Kietsei zoekenOok als het qoutum dit weekend niet zou zijn bereikt, zou het eizoeken na zondag afgelopen zijn geweest. De Friese vogelwachtbond BFVW bepaalt dat.

Nu de eizoekperiode is afgelopen beginnen de nazorgers met nestbescherming.

>>> volg via het Vogelwacht Ameland blog de activiteiten van de vogelwacht op het eiland, klik op deze link of op het kievitsei

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *