André Kuipers: Doe licht uit op Ameland

RUIMTE – WNF-ambassadeur André Kuipers roept in het ruimtestation ISS iedereen op om mee te doen aan Earth Hour. Met de sterrenhemel als achtergrond vertelt hij dat een uur het licht uitdoen op zaterdag 31 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur een krachtig signaal is aan iedereen om beter te zorgen voor de aarde.

Kuipers kan op vierhonderd kilometer hoogte als geen ander zien in welke staat de aarde zich bevindt. Zo ziet hij bijvoorbeeld waar op grote schaal ontbossing plaats vindt. Hij spreekt in de commercial vanuit de cupela, de glazen koepel waar hij foto’s maakt van de aarde. Kuipers is een liefhebber van nachtfotografie. Daarom gaat hij tijdens Earth Hour de aarde fotograferen en daar over twitteren.

Wereldwijd doen vele tientallen miljoenen mensen een uur het licht uit. Ook worden beroemde monumenten in het donker gehuld, zoals de Toren van Pisa, het immense Christusbeeld in Rio de Janeiro en het Opera House in Sydney. In Nederland gaan de lichten uit van onder meer de Magere Brug (Amsterdam), het Vredespaleis (Den Haag), de Euromast (Rotterdam), de Domtoren (Utrecht) en de Martinitoren (Groningen). Op het Domplein in Utrecht is een landelijk evenement met onder meer een vrij toegankelijk concert van Ferry Corsten.

Gemeente Ameland roept haar inwoners ook op om mee te doen met Earth Hour.

Zaterdag 31 maart: tussen 20.30 en 21.30 uur. Licht uit!

>>> bekijk hier hoe André Kui[pers Ameland vanuit de ruimte zag

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *