Tekenradar

NES – Het RIVM en Wageningen Universiteit hebben de website tekenradar.nl gelanceerd, een internetpagina waarop een tiendaagse verwachting voor de tekenactiviteit te vinden is. Op de site is voor elke gemeente in Nederland te zien hoe hoog de tekenconcentratie is en hoe vaak in dat gebied de ziekte van Lyme voorkomt. Op tekenradar.nl kunnen mensen die gebeten zijn zich melden voor een onderzoek van het RIVM. Dit betekent dat u gedurende anderhalf jaar elke drie maanden een vragenlijst invult. Het RIVM wil met dit onderzoek meer te weten komen onder welke omstandigheden een tekenbeet tot de ziekte van Lyme leidt.

Dit is geen oproep om niet meer de natuur in te gaan. De natuur is te prachtig om links te laten liggen. Er wordt gevraagd om een bepaalde alertheid te ontwikkelen en uzelf te controleren op een beet na het bezoek in de natuur. Want uiteindelijk geldt nog steeds, voorkomen is beter dan genezen!

Bron: SBB Ameland

>>> kijk hier voor de tekenradar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *