Ameland maakt zich op voor Earth Hour

ZEIST – Door het hele land gaan zaterdagavond 31 maart een uur lang de lichten uit van huizen en monumenten. Gemeente Ameland roept haar inwoners op aan deze actie mee te doen.

Ameland sluit zich daarmee weer aan bij Earth Hour, ’s werelds grootste campagne voor de toekomst van de aarde. Wereldwijd doen honderden miljoenen mensen mee en doven de lichten van beroemde bouwwerken. Ook in Nederland worden tussen 20.30 uur en 21.30 uur blikvangers in het donker gezet
 
Earth Hour trekt voor de zevende keer over de planeet. In Nederland is het Wereld Natuur Fonds (WNF) de organisator. Het landelijke Earth Hour-evenement vindt plaats op het Domplein in Utrecht, waar topdeejay én Wereldteamlid van het Online adverterenWNF, Ferry Corsten, een openluchtoptreden geeft. Het WNF, dat dit jaar 50 jaar bestaat, zet Earth Hour in het teken van 50 Manieren, waarmee iedereen het hele jaar door duurzame keuzes kan maken om de aarde door te geven. De website is te bezoeken op www.wnf.nl/50manieren.
 
André Kuipers doet licht uit
Earth Hour gaat ook voor de eerste keer de ruimte in, dankzij de Nederlandse astronaut en WNF-ambassadeur André Kuipers. Hij gaat vanuit het ruimtestation ISS de nachtelijke aarde fotograferen en iedereen via twitter oproepen mee  te doen aan Earth Hour. Ook doet hij in het ruimtestation zelf het licht uit in de ruimtes waar op dat moment niet wordt gewerkt. ,,Want er bestaat geen betere manier om aandacht te vragen voor de toekomst van de aarde’’, aldus Kuipers. ,,De mooiste planeet van het zonnestelsel.’’
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *