Natuurcentrum in het groen

NES – Staatsbosbeheer plant in samenwerking met het nieuwe Natuurcentrum Ameland bijzonder groen. De boswachters krijgen daarbij hulp van 20 Amelander scholieren van de Burgemeester Walda School. Zij hebben zich aangemeld als vrijwilliger voor de maatschappelijke stages.
Rond het nieuwe centrum is een prachtige waterpartij gegraven. Met de nieuwe beplanting ligt het Natuurcentrum midden in de natuur. Staatsbosbeheer is blij met de opdracht en heeft op deze bijzondere locatie gekozen voor een rijke soortensamenstelling. Meer dan 10 soorten inheemse bomen en struiken worden aangeplant, waaronder de wintergroene jeneverbes en gaspeldoorn. Ook wordt er een fruitgaard aangelegd met wilde appels.

Door het aanplanten van de verschillende soorten kan ook de natuur optimaal profiteren, want de soorten trekken allerlei fauna aan. Het is goed om aandacht te hebben voor de regionale diversiteit. Van de meer dan 100 verschillende inheemse bomen en struiken uit Nederland zijn een flink aantal vrijwel verdwenen. Diversiteit draagt bij aan de natuur en een gezonde leefomgeving.

Joop de Jong, directeur van het Natuurcentrum Ameland, plant dinsdagmiddag 23 maart de eerste boom.

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *