De Hoop tevreden terug van Sylt

BALLUM – Burgemeester Albert de Hoop van de gemeente Ameland is tevreden thuisgekomen van de trilaterale Waddenzeeconferentie op het Duitse Waddeneiland Sylt. Tijdens het internationale overleg van 17 tot en met 19 maart 2010 hebben minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, haar Deense collega van Milieu, minister Karin Eilemann en de Duitse staatssecretaris van Milieu, Ursula Heinen-Esser een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend.

Nederland, Duitsland en Denemarken zetten met de verklaring in op klimaatneutrale Wadden. De Wadden moeten een voorbeeldgebied worden op het terrein van duurzaamheid. Naast de aanpak van klimaatproblemen stond de scheepvaartveiligheid tijdens het internationale overleg tussen de drie landen hoog op de agenda. De regeringsvertegenwoordigers van de drie landen hebben afgesproken dat ze gedrieën de scheepvaartveiligheid in het Waddengebied aan zullen pakken en bij de Internationale Maritieme Organisatie zullen aandringen op acties om containerverlies van schepen te voorkomen.

Burgemeester De Hoop maakt zich als voorzitter van KIMO International al jaren hard voor de veiligheid van de scheepvaart op zee en is blij met de internationale aandacht voor deze problematiek. Albert de Hoop pleit voor een betere beveiliging van containers op schepen en een uitrusting met zenders waarmee de zeecontainers gemakkelijker kunnen worden gelokaliseerd.
De getekende verklaring ziet hij als een goede stap in de richting van een veiligere internationale scheepvaart. Momenteel is hij bezig om in Brussel het Europese Parlement achter de plannen van KIMO te krijgen.
Bron: gemeente Ameland

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *