Eerste Amelander kievitsei

BUREN – Vrijdag 19 maart om 16.45 uur vond Jan Brouwer (48) uit Buren het eerste kievitsei van Ameland. Brouwer vond het nestje in een weiland in de Miede tussen Nes en Buren. Het eerste kievitsei wordt op maandag 22 maart om 11.00 uur aangeboden aan locoburgemeester Nico Oud op het gemeentehuis in Ballum. De vinder krijgt het vindersloon van € 25,- en een oorkonde. "Het kin niet uut," grapt Brouwer, die vanwege het heuglijke feit hier en daar al een rondje aan de bar heeft beloofd.

Brouwer vond twee keer eerder het eerste kievitsei van Ameland.

Gerardus van Leeuwen uit Hollum vond om 16.55 uur een nestje met daarin twee kievitseieren vlakbij de dijk in een weiland bij de Pietje Miedeweg tussen Hollum en Ballum. Van Leeuwen en zijn eizoekmaat Bernard Kostwinner vonden het eitje tien minuten later dan Jan Brouwer. Zijn melding kwam ook later binnen bij de Bond Friese Vogelwachten dan die van Brouwer. Abusievelijk meldden sommige nieuwsverspreiders dat Van Leeuwen het eerste kievitsei van Ameland had gevonden.

>>> lees hier over het eerste kievitsei van 2009 dat al op 12 maart werd gevonden

>>> de vinder van het eerste Kievitsei staat ook in het boek 'Ameland in 2009'

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *