BWS Aqua actie haalt duizenden euro’s op

NES – De Aqua for All actie die de Burgemeester Walda School in samenwerking met Stichting Ontwikkelingswerk Theo Kiewiet op 17 maart organiseerde, heeft tussen de 4 en 5 duizend euro opgebracht. Het exacte bedrag wordt bekend nadat de organisatoren weten wat de onderwater zwem sponsoractie heeft opgebracht. Eerder deze week doken de leerlingen van de BWS in het zwembad van Klein Vaarwater in Buren om zo ver mogelijk onder water te zwemmen. De meters lieten ze sponsoren door familie en buren.

De activiteiten in de BWS brachten woensdag 1573 euro op. Dit geld werd verdiend met een rommelveiling, rommelmarkt en diverse spelletjes.

Theo Kiewiet hoopt met de acties € 50.000,– op te halen voor de Stichting Ontwikkelingswerk Theo Kiewiet. Het geld wordt gebruikt voor waterprojecten in Nepal en Kenia.

Volgende week gaan de leerlingen van basisscholen van het eiland Wandelen voor Water. Deze sponsorloop vanaf de waterleidinggebouwen in de duinen bij Hollum en Buren kunnen gesponsord worden door particulieren en bedrijven. Kiewiet verwacht het streefbedrag te halen, mede door enkele grote sponsoren en een bijdrage van 15.000 euro van gemeente Ameland. “Dan kunnen we weer jaren vooruit.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *