Natuurcentrum genomineerd

NES – Natuurcentrum Ameland is genomineerd voor de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2010. Een jury onder leiding van de Almeerse wethouder Adri Duivesteijn heeft uit tweeënveertig kanshebbers drie projecten uit Noord-Nederland gekozen. Een van die drie is het Natuurcentrum op Ameland dat is ontworpen door TWA architecten uit Burdaard.

De jury – naast Adri Duivesteijn bestaande uit Christel Smeets (Christel Smeets architect BNA), Branimir Mediæ (de Architekten Cie.), Harry Abels (IAA architecten) en Gabriël Verheggen (ABC Architectuurcentrum) – nomineerde verder de School voor Praktijkonderwijs in Assen van het ontwerpbureau Onix uit Groningen en Stal Arcadia in Vledder van Cor Kalfsbeek Architectuur uit Paterswolde.

Het eiland is met het Natuurcentrum een bijzonder cultuurmonument rijker, vindt de jury.
Begin april wordt de regionale winnaar bekend gemaakt. Vervolgens dingen alle drie projecten, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de nationale hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2010. Op 22 april wordt de landelijke winnaar in Delft bekendgemaakt.

De Bond van Nederlandse Architecten organiseert dit jaar voor de vijfde keer de prijs BNA Gebouw van het Jaar, om de aandacht vestigen op de kwaliteit van nieuw gebouwd werk van BNA-architecten en een overzicht te bieden van de nieuwste architectuur van Nederland.

>>> kijk hier voor een overzicht van alle ingezonden projecten

© Persbureau Ameland  2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *