Nationale Nachtvlindernacht: nachtvlinders in de schijnwerper

WAGENINGEN – Op 3 en 4 september is er weer de Nationale Nachtvlindernacht. Op vele plaatsen, verspreid door het land, staan lichtinstallaties en worden nachtvlinders gelokt met stroop. De kans om kennis te maken met de boeiende wereld van de nachtvlinders.

Nachtvlinders, ook wel motten genoemd hoewel die naam een wat negatieve lading heeft, zijn overal aanwezig, maar worden niet zo makkelijk gezien. Begin september zijn er volop mooie soorten te zien, bijvoorbeeld de essengouduil, de goudgele boorder en de lieveling, prachtige namen voor mooie vlinders. Behalve op lichtinstallaties zijn er in september ook op stroop leuke nachtvlinders te verwachten zoals de grote en spectaculair gekleurde weeskinderen.

De Nationale Nachtvlindernacht is er niet alleen voor al deze mooie vlinders, maar ook om mensen kennis te laten maken met nachtvlinders. Om 20:22 uur gaat de zon onder, waardoor het gemakkelijker is om bezoekers te krijgen dan midden in de zomer als het pas na elven donker wordt. Het lijkt er op dat de nachtvlindernacht van 2021 fysiek door kan gaan in tegenstelling tot de vorige editie. Kijk hier waar er excursies zijn en waar je mee kunt genieten van die prachtige nachtvlinders.

Op 27 augustus bekijken we de mogelijkheden omtrent COVID-19 en of de excursies ook echt fysiek door kunnen gaan en of bezoekers welkom zijn en zo ja onder welke voorwaarden. In ieder geval vragen wij iedereen om de waarnemingen van nachtvlinders in te voeren via de portalen van het meetnet nachtvlinders, telmee.nl of waarneming.nl.

Bron De Vlinderstichting

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *