Nationaal lied Dag van de Aarde 22 april

Geplaatst op: 16 april 2021 - Categorie: School & Vereniging

AMSTERDAM - Schooldag van de duurzaamheid lanceert nationaal lied op Dag van de Aarde 22 april. ‘De Aarde is ons lief’. Zo heet het lied dat stichting Schooldag van de duurzaamheid op de Dag van de Aarde (Earth Day, 22 april) lanceert en op 28 mei in heel Nederland wordt gezongen, als afsluiting van de Maand van de Aarde. Prinses Irene ondersteunt het met een introductie. Het lied vertelt in kindertaal wat de 17 Sustainable Development Goals (Werelddoelen) van de Verenigde Naties zijn. De organiserende stichting Schooldag van de duurzaamheid nodigt alle Nederlanders uit om 28 mei om 9:00 uur uit volle borst mee te zingen, musiceren of dansen. En dit te delen op social media onder de hashtag #juniorglobalgoals. De leukste optredens laten we zien op de website van Schooldag van de duurzaamheid.

Initiatiefneemster Judy van der Lijke: “Samen een lied zingen past goed bij deze tijd. Op afstand vanwege corona, maar sterk met elkaar verbonden in de Werelddoelen die we nastreven. Muziek is een krachtig medium en het is fijn om iets cultureels te kunnen doen in een tijd dat bijna het hele culturele leven stil ligt.”

De songtekst en notenbalken voor diverse instrumenten en een aantal dansmoves worden vanaf 22 april gedeeld via de website van Schooldag van de duurzaamheid. Zo kan iedereen op 28 mei of op een ander moment in de Maand van de Aarde (van 22 april t/m 31 mei) meedoen.

Stichting Schooldag van de duurzaamheid
Stichting Schooldag van de duurzaamheid verzorgt al vanaf 2016 het hele jaar door ‘duurzaamheidsdagen’ op basisscholen om de Werelddoelen praktisch handen en voeten te geven. Hiervoor heeft zij de Werelddoelen laten vereenvoudigen tot 7 Junior Global Goals (http://www.juniorglobalgoals.nl). De stichting heeft het lied ‘De Aarde is ons lief’ gemaakt om hier op nationaal niveau aandacht voor te vragen.

De Aarde is ons lief
‘De Aarde is ons lief’ vertelt hoe je een duurzame samenleving vormgeeft in een taal die iedereen begrijpt. Kinderboekenschrijfster Bette Westera en componist en arrangeur Edwin Schimscheimer schreven het lied. Schimscheimer en Christan Grotenbreg, multi- instrumentalist en arrangeur, produceren het lied. Zeer getalenteerde jongeren uit heel Nederland werken eraan mee. Prinses Irene en vele organisaties ondersteunen het lied, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dag van de Aarde, Grootouders voor het Klimaat en een uitgebreid ambassadeursnetwerk van stichting Schooldag van de duurzaamheid zelf.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?