Morgen voor het eerst zomers warm

WAGENINGEN – Het verschil met ruim een week geleden kan bijna niet groter zijn. Vorige week sneeuwde het nog in het land en morgen wordt het landinwaarts zomers warm. MeteoGroup verwacht in ieder geval in Brabant en Limburg middagtemperaturen rond 25 graden, in de rest van het land is het met 22 tot 24 graden nauwelijks minder warm. Daarbij schijnt de zon onafgebroken.

Onder invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië is de wind bij ons de komende tijd zuidoostelijk en daarmee wordt droge en warme lucht vanuit Centraal Europa aangevoerd. Bewolking maakt vrijwel geen kans en de aangevoerde lucht wordt steeds warmer. In het weekend arriveert de warmste lucht en wordt het op uitgebreide schaal 25 of 26 graden. En ook begin volgende week houdt het zomerse lenteweer volgens MeteoGroup aan.

Bron MeteoGroup

⇒ lees hier over het Voorjaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *