Meneer Volkert overleden

GOOR – Meneer Volkert, jarenlang leraar Duits op de Burgemeester Walda School op Ameland, is op 18 september 2020 overleden. Zijn laatste maanden woonde Volkert in verzorgingshuis Bellinckborgh, in wat hij zelf noemde "een mooi appartement van een verzorgingshuis in Hengelo". Heinz Volkert, die op Ameland 'Meneer Volkert' of 'Volly' werd genoemd, is 94 jaar geworden.

Met enige regelmaat stuurde hij zijn oud-leerling een mailberichtje, met een groet, een anekdote, een grapje of een vraag. Het laatste bericht was van 23 juni 2020. Op 24 maart 2020 schreef Volkert het volgende:

"Goede morgen Jeanet,

Even een groet vanuit Hengelo, waar ik al verscheidene maanden in een verzorgingshuis zit. Mijn vrouw Cor kan nog gewoon thuis in Goor wonen. Momenteel heeft 'tante Corona' ons allemaal wel behoorlijk te pakken. Maar dat zal op de 'ouwe pôlle' niet anders wezen. In elk geval kunnen we naar buiten kijken, want het weer is prachtig. Natuurlijk hoop ik wel, dat deze toestand niet zo heel erg lang duurt en het normale leven weer zijn loop kan nemen. Verveling is er trouwens niet: via de computer luisteren naar muziek en vooral ook vertalen, want dat is zelfs op mijn 94e niet opgehouden. Ik voel me dan ook met rolstoel en rollator en al een gezegend mens. 

Een hartelijke groet aan Ameland en jou persoonlijk,

Heinz Volkert."

Als nabericht schreef hij: "Wat ligt de schooltijd op de BWS al weer 'eeuwen' geleden!"

Op 23 juni 2020 schreef hij over de vermaledijde coronamaatregelen. Hij stuurde een foto mee, gemaakt door zijn zoon Johannes.

"Hallo Jeanet,

Heb genoten van de filmpjes, die ik net van je kreeg. Hier zie je in de bijlage een foto van onlangs, die onze zoon Johannes gemaakt heeft. Mijn

vrouw Cor en ik mochten elkaar toen nog niet op de kamer ontmoeten maar in een tent die tegen het gebouw was vastgemaakt. Eén keer per week een half uur. We zaten toen aan weerskanten van een plastic gordijn en konden via een microfoon met elkaar spreken. Net als in de bajes."

Vokert vond de anderhalve meter maatregel maar niks.

Een aantal malen publiceerde PA een bericht van of over Heinz Volkert:

26 april 2017 – Toch lintje met Amelands tintje

27 juli 2011 – Volkert bedankt Ameland

26 juli 2011 – Volkert gefeliciteerd door de Koningin

23 juli 2011 – Volkert 60 jaar getrouwd

27 oktober 2007 – Een school om trots op te zijn

11 oktober 2007 – Sprinkhanen

11 oktober 2007 – Gymnastiek en tekenen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *