Toch lintje met Amelands tintje

GOOR – Op Ameland zelf viel dit jaar geen Koninklijke onderscheiding, maar toch werd er een lintje opgespeld met een Amelands tintje er aan.

Op de dag voor Koningsdag werden er in de gemeente Hof van Twente vijf lintjes opgespeld en een ervan kwam op de refer van oud-leraar Duits van de BWS op Ameland terecht. Op het gemeentehuis kregen Heinz Volkert (Baptistengemeente), Lemkje van Wanrooij (rolstoelclub en Herfstzon), Erwin Wolkorte (Braakmolen) en het echtpaar Huisstede (onder meer Rode Kruis) de versierselen opgespeld door burgemeester Ellen Nauta.

Volkert werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, net als de vier andere gelukkigen. Na de uitreikingen werd er voor de fris-gedecoreerden het Wilhelmus gezongen, en daarna  geproost op de bijzondere onderscheidingen.

Heinz Volkert wordt vanaf Ameland van harte gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding.

⇒ lees hier Goors nieuws en bekijk de foto's met Heinz Volkert en zijn vrouw Cor

⇒ tik Heinz Volkert in bij ZOEKEN om meer over de oud-Amelander te lezen

⇒ lees hier over Nog een lintje met Amelands tintje

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *