Nog een lintje met Amelands tintje

LAUWERSOOG – Er is nog een lintje met een Amelands tintje opgespeld en die was voor Bert de Boer (56) uit Zoutkamp. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding voor ondermeer zijn verdiensten voor het reddingstation Lauwersoog van de KNRM. Bert de Boer is geboren in Hollum.

De oud-Amelander werd tijdens zijn werk, op betonningsvaartuig De Waddenzee van Rijkswaterstaat, verrast door burgemeester Koos Wiersma van gemeente De Marne die hem de versierselen opspeldde.

Bert de Boer was van 1990 tot zijn verhuizing in 1997 opstapper bij het KNRM reddingstation Egmond aan Zee. Daarna werd hij opstapper van reddingstation Lauwersoog en plaatsvervangend schipper. In 2003 werd hij schipper en dat was hij tien jaar. Bert speelde een grote rol bij het opleiden van nieuwe vrijwilligers.

De KNRM schrijft oover De Boer: “Vanuit het reddingstation Lauwersoog, maar zeker ook tijdens zijn vaartochten voor de voormalige reddingboten Suzanna en Louwes weet Bert de Boer de KNRM als geen ander te promoten met mooie verhalen over de KNRM, waaruit zijn warme hart voor het reddingwerk naar voren komt.”

De oud-Amelander nam deel aan 734 acties, waarbij 1766 mensen veilig aan wal werden geholpen.

Bert de Boer wordt vanaf Ameland van harte gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding.

lees hier de column Majesteit uit 2007, waar Bert de Boer in voorkomt

tik Lintje in bij ZOEKEN om te lezen wie er in de afgelopen jaren een lintje opgespeld kreeg

⇒ lees hier meer over Ameland en de Oranjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *