Mediafonds open voor kleinere media

LEEUWARDEN – Mediabedrijven kunnen vanaf morgen tot en met 15 oktober weer een beroep doen op het Fries Mediafonds. Er is deze ronde 50.000 euro beschikbaar. Friese media kunnen voortaan eerder in aanmerking komen voor een bijdrage. Ze hoeven niet meer in de hele provincie actief te zijn, maar kunnen ook een aanvraag indienen als ze bovenlokaal werken.

Met die aanpassing komen Gedeputeerde Staten tegemoet aan een wens van kleinere media. Zij willen ook graag in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds dat vernieuwing in de professionele media stimuleert. Daarnaast is een deel van het geld uit het fonds bedoeld voor onderzoeksjournalistiek.

In juni is dit jaar een eerste aanvraagronde geweest. Binnenkort volgt de verdeling van de 100.000 euro die beschikbaar was. Vorig jaar was het eerste jaar van het Mediafonds, met twee aanvraagperioden. Over het algemeen zijn er voldoende aanvragen, maar sneuvelt een flink aantal bij de beoordeling omdat de aanvragen – ook na overleg – niet volledig zijn.

GS kennen subsidie toe na advies van een adviescommissie onder leiding van oud-staatssecretaris Joop Atsma.

lees hier over de Media op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *