Marnedrukkers investeert in zeer innovatieve drukpers

LEENS – De grafische onderneming Marnedrukkers uit het Groningse Leens investeert als eerste onderneming in Noord-Nederland in een nieuwe en zeer innovatieve drukpers. Het innovatieve aan deze achtkleurendrukpers is het droogsysteem, dat op basis van Led-UV technologie ervoor zorgt dat het drukwerk 100 procent droog uit de pers komt. Door deze investering kan het bedrijf nieuwe markten aanboren, waardoor op termijn de omzet kan groeien en er 3 tot 5 nieuwe medewerkers aan de slag kunnen. Voor de  investering in  deze duurzame en innovatieve pers geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

Het bedrijf investeert in de nieuwe drukpers om concurrerend te blijven in een veranderende markt en om te voldoen aan de veranderende wensen van de klant. Het drogingssysteem van de pers is vernieuwend en duurzaam omdat het gebruik maakt van Led-UV technologie. Het systeem is energiezuinig en zorgt ervoor dat het drukwerk 100% droog uit de pers komt. Voordelen hiervan zijn onder meer dat er niet meer gelakt wordt en er geen antismetpoeder meer nodig is. Ook  levert het een besparing op van 25.000 kilo papierafval. En omdat er geen oplosmiddelen meer uit de lucht gefilterd hoeven te worden, ontstaat een prettiger werkklimaat voor de medewerkers. In totaal gaat het energieverbruik met 40 tot 50 procent naar beneden.

De drukpers stelt Marnedrukkers in staat nieuwe markten aan te boren, waaronder de markt van papieren en kunststof verpakkingen. Het bedrukken van kunststof is iets dat met een conventionele pers niet lukt vanwege de drogingsproblemen. Met de Led-UV techniek is dit wel mogelijk waardoor Marnedrukkers een voor het bedrijf, geheel nieuw product kan leveren.

Persbureau Ameland is agent voor Marnedrukkers in Leens. Onder meer de Kaarten voor de Kerk, kalender van Faber Wijnberg, 25 jaar Ambachtelijke Dag en Ameland aan Tafel werden bij Marnedrukkers gedrukt. Drukwerk nodig? Neemt contact op via CONTACT.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *