Maanvis Ecomare dood

TEXEL – Helaas troffen de dierverzorgers de maanvis afgelopen zondag dood aan in het Noordzee-aquarium. Observaties de dag ervoor hadden geen indicatie gegeven dat er iets afwijkends met hem aan de hand was. Hij had gegeten en zwom rond. De vis is naar Utrecht gebracht voor onderzoek.

De maanvis was op 22 december gevonden en is dus zes weken in Ecomare opgevangen. Na een onzekere start hadden de verzorgers inmiddels een routine opgebouwd en meer vertrouwen gekregen dat het de goede kant op ging met de vis. Hij at zo’n 750 gram vis per dag en zwom gestaag door het Noordzee-aquarium. Zijn dood kwam dan ook onverwacht voor het team.

Ecomare heeft de vis naar de Universiteit Utrecht gebracht, waar onderzoekers van de Faculteit Diergeneeskunde sectie op hem zullen verrichten. Op deze manier kan er hopelijk een doodsoorzaak achterhaald worden en wordt de kennis over deze indrukwekkende vissoort uitgebreid.

lees hier Levende Maanvis in Ecomare

⇒ tik Maanvis in bij ZOEKEN om over de maanvissen te lezen die op Ameland zijn gevonden

lees hier meer over de maanvis

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *