RSS
Zoeken

Lot en Bas naar Ameland

Geplaatst op: 17 mei 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Lot en Bas naar Ameland - Foto Ellen VerbeekLot en Bas naar Ameland - Foto Ellen Verbeek

HOLLUM - De collectie boeken die over Ameland gaan of waar Ameland in voorkomt is uitgebreid met een prachtig prentenboek. Het heet ‘Lot en Bas naar Ameland’ en is een rijk geïllustreerd boek met korte teksten op rijm, foto’s, liedjes en fleurige illustraties. Het gaat over twee kinderen die met hun ouders op vakantie gaan naar Ameland.

Het boek is gemaakt naar een idee van Nel Verbeek. Zij, geboren en getogen op Ameland, was een gedreven orthopedagoog met een groot talent voor het omgaan met kinderen. Ze was begonnen aan een verhaal over twee kinderen die op vakantie gaan naar Ameland en daar van alles beleven. Na het overlijden van Nel in 2014 nam Joke Pars het initiatief om het prentenboek te maken dat Nel voor ogen stond. Joke maakte korte stukjes tekst op rijm, passend bij de bezienswaardigheden op Ameland. Toen de tekst klaar was maakte Nel's vader Gert Jan Verbeek, de foto’s en Annelotte Verweij, een vriendin van Nel, de illustraties.

Het resultaat is een kleurrijk prentenboek, dat laat zien hoe leuk en spannend het is om naar het eiland op vakantie te gaan. In het boek zijn ook verwijzingen te vinden naar jeugdherinneringen van Nel en de familie Verbeek. Op Ameland, waar het overlijden van Nel diepe indruk heeft gemaakt, nam wethouder Ellen Bruins Slot deze week het eerste Amelander exemplaar in ontvangst.

'Lot en Bas naar Ameland' kost € 12,50 en wordt op verschillende plekken op Ameland verkocht: in de boekhandels, 't Koaikershuus, Klein Vaarwater, VVV en ook in Holwerd bij Wagenborg Plaza. Aan de vaste wal is het te koop in Leeuwarden bij kinderboekenwinkel De Toverlantaarn en bij boekhandel Van der Velde.

De opbrengst is volledig bestemd voor de Stichting Klei & Zand, opgericht door de familie Pars en de familie Verbeek. De stichting biedt op allerlei manieren hulp aan kinderen en jongeren met psychische problemen.

Lot en Bas zijn via Facebook te volgen

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?