Leukste Uitje van Groningen

App Ameland ActueelPIETERBUREN – De Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen is door zo’n 70.000 ANWB leden gekozen als leukste uitje in de provincie Groningen. Andere genomineerden waren o.a.  het Groninger museum, Vesting Boertange, Nederlands stripmuseum en DoeZoo insektenwereld. Vooral de sfeer en de behulpzaamheid van het personeel werden in Pieterburen hoog gewaardeerd. Een greep uit de reacties over de Zeehondencrèche ”Een ongelooflijke inzet. Discipline en gedrevenheid. Een uitgebreide uitleg met veel enthousiasme. En duidelijke en leerzame info.”

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag overhandigde hoofddirecteur Guido van Woerkom de prijs aan Daniëlla van Gennep van de Zeehondencrèche. “Geweldig, wat zijn wij blij met deze prijs! Graag bedanken wij alle mensen die op ons gestemd hebben. Het is helemaal bijzonder, omdat de Zeehondencrèche eigenlijk helemaal geen attractie is, maar een goed doel. Natuurlijk laten we graag aan het publiek zien wat we doen, maar we doen het uiteindelijk om zeehonden in nood te redden.“

De Zeehondencrèche trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. De ANWB-leden beoordeelden het leukste uitje op vijf aspecten: prijs/kwaliteitsverhouding, sfeer, personeel, aanbod en faciliteiten. De prijs-kwaliteitverhouding en de sfeer van een uitje zijn voor ANWB-leden overigens het meest belangrijk in de keuze voor een uitje.

>>> lees hier over Zeehonden in de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *