Letselschade op Ameland

LEEUWARDEN – IM – Een ongeluk op Ameland kan u als bewoner, maar ook als toerist overkomen. Ameland heeft immers vele hotels. De vraag is echter wat te doen na een ongeluk op Ameland. En op welke letselschade vergoeding heeft u recht als u een ongeluk overkomt?

Door Twenty Four Webvertising

Letselschade op Ameland

Een ongeluk op Ameland kan u als bewoner, maar ook als toerist overkomen. Ameland heeft immers vele hotels. De vraag is echter wat te doen na een ongeluk op Ameland. En op welke letselschade vergoeding heeft u recht als u een ongeluk overkomt?

Soorten ongelukken

Er kunnen diverse ongelukken gebeuren waaraan letsel overgehouden kan worden. De meest voorkomende ongelukken zijn: een aanrijding, bedrijfsongeval, val door een gat in de weg, een bedrijfsongeval en een hondenbeet.

Aanrijding op Ameland

Bij een aanrijding kan in de eerste plaats gedacht worden aan een auto ongeluk zoals bij een aanrijding van achteren. Zeker met alle toeristen op het eiland komen fietsongelukken echter ook heel veel voor. Het kan dan zijn dat iemand als fietser aangereden is door een auto. Zeker op de fietspaden komen echter ook ongelukken tussen een fietser en een andere fietser veelvuldig voor.

Is een fietser aangereden door een auto? Dan ontvangt de fietser altijd 100% van zijn letselschade vergoed. Dit op grond van een speciale regeling. Deze vinden wij in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet). De aangereden fietser ontvangt in dit geval 100% van de letselschade vergoed bij een aanrijding waarbij de automobilist schuldig is aan de aanrijding. Verleent de fietser ten onrechte geen voorrang of maakt hij een andere verkeersfout? In dat geval wordt ten minste 50% van de letselschade vergoed door de verzekeraar van de automobilist.

De regel van artikel 185 wvw geldt niet in het geval van een aanrijding tussen fietser en fietser. In dat geval dient de schuldige partij de schade van de andere fietser te vergoeden.

Bent u als fietser aangereden op Ameland? Dan kan het letselschade slachtoffer een letselschade claim indienen. Dit kan bij iedere letselschade advocaat in Nederland, bijvoorbeeld door een letselschade advocaat in Amsterdam.

Bedrijfsongeval

Stel u werkt in een van de vele hotels op Ameland en er overkomt u een ongeluk op het werk, dit wordt een bedrijfsongeval genoemd. Bijvoorbeeld nadat u in het hotel struikelt over een gladde vloer.

In dit geval is de werkgever aansprakelijk voor de schade die u lijdt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Maar wat zijn de voorwaarden voor een letselschade vergoeding na een bedrijfsongeval?

Als medewerker heeft u bij een ongeval op het werk een stelplicht. Deze houdt enkel in dat u aantoont dat u tijdens het werk een ongeluk is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Vaak zal dit echter duidelijk zijn, bijvoorbeeld omdat u door een collega of de werkgever naar het ziekenhuis bent gebracht.

Soms moet een bedrijfsongeval ook gemeld worden door de werkgever. Dit is het geval in de volgende gevallen:

  • Blijvend letsel
  • Ziekenhuisopname
  • Dodelijk bedrijfsongeluk

Een bedrijfsongeval melden dient te gebeuren bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Na een bedrijfsongeval kunt u een letselschade advocaat inschakelen voor het claimen van uw letselschade. Dit kan bij iedere letselschade advocaat in Nederland. Woont u bijvoorbeeld in Rotterdam maar werkte u (tijdelijk) op Ameland? U kunt dan gewoon bij een letselschade advocaat in Rotterdam terecht.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie van PA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *