Lege flessen helpen Werelderfgoed Waddenzee

GRONINGEN – Op zes locaties van de rijks universiteit Groningen (RUG) zijn inname punten geplaatst voor plastic statiegeldflessen. In de kantines kunnen gebruikers hun lege flessen in een grote fles gooien. Als de fles vol is wordt de zak ingeleverd . De opbrengst komt 100% ten goede aan de educatie over Waddenzee Werelderfgoed. Samen met de partners wordt gekeken aan welk educatief project het geld kan worden besteed, te denken valt aan het ontwikkelen van lesmateriaal, excursies voor speciale doelgroepen of een schoonmaakcampagne.

In Nederland is het recyclen van plastic flessen nu verplicht. Door het koppelen aan het goede doel, het enige natuurlijke Werelderfgoed van Nederland, dragen studenten en medewerkers van de RUG direct bij aan een betere bescherming. Het gescheiden inzamelen zorgt ervoor dat de flessen niet terecht komen in het restafval.

Christoffer de Vries van Beijk catering is erg blij met het project:” Op deze manier bieden wij studenten en medewerkers de kans om op een duurzame manier hun flessen in te leveren en direct bij te dragen aan de bescherming van het Werelderfgoed.” Sjon de Haan, Coördinator van Waddenzee Werelderfgoed is verguld met de samenwerking: “Naast dat er middelen beschikbaar komen voor educatie informeren we de studenten op locatie ook over het Werelderfgoed in hun achtertuin.”

De partners van Waddenzee Werelderfgoed in dit project zijn de Rijksuniversiteit Groningen, vending at work, en Beijk Catering. De partners kijken uit naar een duurzame samenwerking.

Bron Waddenzee Werelderfgoed

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *