LeAm 20 – Het zonnetje

HOLLUM – Lesbos en Ameland beginnen op 1 september 2016 een correspondentie blog tussen Eleonora Pouwels van Lesbos en Jeanet de Jong van Ameland: LeAm. Lees hier de eerste post, waarin onder meer staat hoe dit blog is ontstaan. Tik LeAm of Eleonora Pouwels of Lesbos in bij ZOEKEN om meer posts in dit blog te lezen of klik op deze link.

Deze keer schrijft Jeanet de Jong nummer 20 van dit blog.

Ha Eleonora, Tussen jouw oproep en deze post zitten alweer heel wat maanden. Het was een dringende oproep en sinds die tijd is er wel wat gebeurd, maar lang niet genoeg om de situatie op jouw eiland te redden. En dan bedoel ik de ellende voor de vluchtelingen in de kampen en ook de situatie voor jouw mooie eiland. Hoeveel olijfbomen zijn er al gesneuveld om als brandhout te dienen? We hebben het in de Journaals kunnen zien en in de kranten kunnen lezen: over de koude winter, over de branden en de slachtoffers daarvan en ook dat Nederland honderd kwetsbare vluchtelingen opnam waarvan 45 van Lesbos. Die druppels op de gloeiende plaat zullen niet het antwoord zijn op jouw oproep, ben ik bang.

Op Ameland is het momenteel druk. Het is meivakantie en er zijn veel mensen die er even uit willen. Vliegen wordt niet aanbevolen en reizen naar het buitenland hebben vanwege corona nogal wat haken en ogen, zodat men ontspanning in eigen land zoekt. De restaurants mogen nog niet open, maar de terrassen wel, van 12:00 tot 18:00 uur. Vanmorgen was het heerlijk weer, nu regent het en rommelt het in de verte van de onweer. Niet echt terrasweer, dus. En zo ploegt de bedrijvigheid zich door deze corona periode heen. We hebben er allemaal mee te maken en we hebben allemaal stapjes terug moeten doen. Dat geldt voor Lesbos in het kwadraat. Als ik aan jouw eiland denk en aan de toerismesector die door de vluchtelingenproblematiek op z'n gat ligt, dan hebben we het hier helemaal zo slecht nog niet. Lesbos zal daar bovenop ook te maken hebben met coronamaatregelen. Ik zag weer advertenties van reisagentschappen: Lesbos, het eiland van de zon. Komen er alweer gasten naar jullie toe? Heb je alweer werk als reisleidster? Ik hoop het zo, en ik hoop dat je tijd kunt vinden om weer een bericht te schrijven over hoe het zonnetje bij jullie schijnt.

Ik wens jou en de jouwen veel warmte

Jeanet de Jong

lees hier ook over Lesbos

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *