Laatste Stamtafel met Amelandse gast

HOLLUM – Vrijdag 30 augustus is voorlopig de laatste Stamtafel met een speciale Amelander gast. Jan Kienstra vertelt verhalen over de walvisvaart van Ameland. In de 17e en 18e eeuw kende Ameland door de walvisvaart een periode van ongekende welvaart. Omstreeks 1719 begonnen de Amelanders zich te bemoeien met de walvisvangst. Het vangen van walvissen was in die tijd een bijzonder ruig bedrijf. Niet alle walvisvangsten liepen even goed af. Kienstra gaat vertellen wat dit betekend heeft voor de Amelanders. Ongetwijfeld zal ook het verhaal Hidde Dirks Kat aan bod komen.

De afgelopen maanden zijn tijdens de stamtafel steeds inspirerende thema's langs gekomen. We kijken terug op boeiende gesprekken. Het ging over de betekenis van het geloof anno 2019 en over duurzaamheid. En ook ging het vaak over hoe we omkijken naar elkaar. Verschillende Amelanders hebben hun kennis en visie gedeeld en hebben ons met andere ogen naar het eiland leren kijken.

Vrijdag sluiten we dit zomerseizoen dus af met onze laatste zomergast.

De Stamtafel begint om 9.30 uur in De Plaats aan De Plaats nummer 5 in Hollum.

Predikant-pionier Sijbrand Alblas: "U en jij bent van harte welkom om bij ons aan te schuiven!"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *