Ameland start Ameland Academy

LEEUWARDEN – Met een eigen ‘Ameland Academy’ gaat de Middelbare Hotelschool Friesland (MHF) van het Friesland College en de ondernemers Van Workum en Nobel van Ameland op het eiland samen personeel opleiden. Eind september kunnen de eerste twaalf studenten op Ameland aan het werk, in combinatie met een mbo-opleiding tot kok of gastheer/ gastvrouw. Ook woonruimte wordt voor hen geregeld. In februari 2020 is er nog eens plaats voor 25 studenten. Opzet is dat andere Waddeneilanden volgen. De hotelschool heeft partners gevonden in Gemeente Ameland, Koninklijke Horeca Nederland, VVV Ameland, Van Heeckeren Groep en Nobeltje.

Vakken

De horecawerknemers in opleiding krijgen beroepsgerichte vakken, algemene lessen in Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap en doen excursies. De studenten krijgen een coach toegewezen. De afgestudeerden van de Ameland Academy moeten het tekort aan personeel in de horecabranche weg werken.

Goede vakman of vakvrouw

Om een goede vakman of vakvrouw te worden, wordt stevige opleiding opgezet, waarbij gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten van de Burgemeester Walda School in Nes. Daar kunnen de studenten een dag in de week terecht voor lessen van de hotelschool MHF, die met docenten naar het eiland komt om les te geven.

Boerderij in Ballum

Huisvesting voor personeel is een terugkerend probleem op Ameland. Om daar iets aan te doen kochten twee ondernemers een voormalige kampeerboerderij in Ballum om er twintig kamers, studio’s en appartementen te maken voor studenten.

Vuurtoren Texel

De Ameland Academy heeft een eigen website waar studenten zich kunnen aanmelden. Wat opvalt is dat het eerste beeld van de site niet de vuurtoren van Ameland betreft, maar die van Texel. Zie ook www.amelandacademy.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *