Jamzone en TIGRA leveren eerste Virtual Reality-coaches 

LEEUWARDEN – Innovatielab Jamzone levert samen met adviesbureau TIGRA de eerste Virtual Reality coaches. Begin juli 2019 is TIGRA een samenwerking gestart met Jamzone om de Virtual Reality (VR)-game Stressjam in te zetten als onderdeel van interventies op het gebied van inzetbaarheid, preventie en verzuim. De game zorgt ervoor dat je een positieve stress-mindset ontwikkelt en beter wordt in de omgang met stress. De eerste drie coaches hebben donderdag 5 september de opleiding afgerond. De TIGRA-vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen beginnen vanaf oktober met de inzet van de VR-game.

De coaches zijn in totaal twee maanden bezig geweest met de opleiding. De training bestond uit het maken van een E-learning en veel oefenen in de praktijk. De E-learning richt zich op de wetenschappelijke achtergrond van de VR-game. De cursisten moesten de werking van het brein/stresssysteem goed leren begrijpen en zijn geschoold om een koppeling te kunnen maken tussen het oefenen in de game en het in het dagelijks leven toepassen van verbeterpunten. 

Daarnaast is er veel geoefend in de praktijk. Het is belangrijk om zelf te ontdekken en ervaren hoe de VR-game werkt, maar nog belangrijker; hoe begeleid je iemand? De coaches hebben het VR-systeem eigen gemaakt en zijn klaar om in de praktijk mensen te helpen om beter om te gaan met stress. 

In de game ga je met je eigen stresssysteem aan de slag. Sommige levels haal je door heel kalm te blijven en bij andere levels moet je juist heel gestrest en gefocust zijn. In plaats van het verminderen van stressvolle situaties, leert Stressjam jou om je stresssysteem op een goede manier te gebruiken om gezonder, gelukkiger en productiever te zijn. De game is ontwikkeld door innovatielab Jamzone. 

TIGRA is landelijk actief en heeft als missie om alle werknemers in Nederland fluitend het pensioen te laten halen. Dit doet TIGRA met het aanbieden van interventies aan op het gebied van inzetbaarheid, preventie en verzuim. Met de inzet van de Virtual Reality game blijft TIGRA zich onderscheiden binnen deze branche. De TIGRA-vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen gaan nu starten met het gebruik van je VR-game. Het is de bedoeling dat de game wordt gebruikt binnen het Gedragsmatige Fysieke Trainings traject. Tot eind 2019 wordt het product doorontwikkeld zodat per 1 januari 2020 VR landelijk ingezet kan worden bij alle TIGRA-vestigingen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *