Burgemeester Waldaschool kiest voor maatwerk

NES – Dit schooljaar starten de leerlingen van de Burgemeester Waldaschool in Nes met een splinternieuw leermiddel voor Nederlands, Engels en rekenen: Numo. Hiermee zetten de docenten in op meer maatwerk voor iedere leerling.

Om het leermiddel goed in de vingers te krijgen, ontvingen de docenten op dinsdag 3 september een uitgebreide training. Daar vertelde Lisanne de Kruijff, docente Engels en coördinator leerlingbegeleiding onderbouw, over de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe manier van werken: “Wij zijn een relatief kleine school en bieden alle onderwijsvormen aan: van vmbo-bb tot vwo. Wij zochten naar een leermiddel waarmee we de kinderen nog meer maatwerk kunnen bieden en waar kinderen zelfstandig mee aan de slag kunnen. De laatste maanden van het vorige schooljaar hebben we met een proefversie van Numo gewerkt om te ervaren hoe dat gaat. En dat is goed bevallen.” Lachend: “Ik moest mijn kinderen bijna het lokaal uitschoppen, ze wilden niet stoppen.”

Het belangrijkste doel van de Burgemeester Waldaschool is het uiterste halen uit iedere individuele leerling ongeacht niveau of leerjaar om hiermee de leerlingen optimaal voor te bereiden op het vervolgonderwijs, de arbeidsmarkt en de samenleving in zijn geheel. Het team zoekt continue naar moderne, zelfstandigheid bevorderende werkvormen en naar innovatieve les- en leerondersteunende hulpmiddelen met name op het gebied van ICT. De afgelopen jaren slaagden álle leerlingen van de Burgemeester Waldaschool voor hun eindexamen. Landelijk ligt dit percentage op 92%.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *