Ameland wederom in het Maarkelsnieuws

MARKELO – Wat Persbureau Ameland is voor Ameland is het Maarkelsnieuws voor Markelo, een website vol nieuws over de regio. "Wederom heeft onze lokale nieuwssite in Twente Ameland benoemd in een artikel op deze nieuwssite," schrijft Marjan Noteboom van Maarkelsnieuws. Ze stuurt een link mee naar het artikel. Hij staat hieronder.

Basisschool De Zwaluw komt al jaren met haar leerlingen naar Ameland voor hun schoolkamp. De band gaat terug tot de jaren 80. Dit jaar viel de school met de neus in de paraffine. De vervuiling van het strand was een mooie aanleiding om de leerlingen van groep 8 een en ander bij te brengen over milieu, vervuiling, wegwerpcultuur en samen de schouders zetten onder een opgeruimd strand. De achtste groepers trokken er vandaag vroeg op uit om samen met de vrijwiligers van de Amelander Juttersvereniging brokken paraffine van de vloedlijn te rapen. Rijkswaterstaat had gisteren en eergisteren al het nodige opgeruimd, maar nog altijd spoelt er van dat spul aan. Behalve paraffine werd plastic gejut. De kinderen haalden in totaal 20 kilo op.

⇒ lees hier het Maarkelsnieuws met het bericht over opruimen van de paraffine

De Zaluw uit Markelo stond vaker met haar Ameland reizen in het nieuws – tik Markelo of De Zwaluw in bij ZOEKEN om er meer over te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *