Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen

Een lied en een videoclip en dan proberen om met zoveel mogelijk mensen in de Fryske Top 100 te komen: de finale van CityProms Festival is dit jaar extra bijzonder. Want publiek wordt uitgenodigd om samen met een groot orkest en band het Friestalige lied It Fonteineliet (muziek en tekst van Wim Beckers) te zingen. Houd alvast vrij in je agenda: zondag 30 juni om 17.00 uur op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Het project Fontein fan muzyk is een initiatief van het Bolswarder koor Skomjend Wiid: een gezellige club die op zoek is naar enthousiaste zangers om het koor te versterken. En dat willen meer koren, want veel Friese verenigingen zijn vooral de laatste jaren gekrompen. ,,Terwijl er niets leuker is dan in een koor te zingen!”, zegt Irma Kort van CityProms.

En daarom is deze actie bedacht: Skomjend Wiid hoopt onder leiding van dirigent Guus Pieksma dat er meer aandacht voor de Friese koren komt. ,,Een doel dat het CityProms Festival van harte ondersteunt. Want de koren hebben het moeilijk, terwijl het juist zo fantastisch is om samen te zingen”, aldus Irma Kort.

,,En er zijn genoeg mensen die willen zingen, maar niet naar een koor durven te stappen”, zegt Guus Pieksma. ,,Wij bieden de kans om laagdrempelig in het project Fontein fan muzyk samen te zingen, aan een programma  te werken en leuke optredens te doen, met natuurlijk een hoogtepunt op CityProms. We gaan ervoor om met It Fonteineliet de Fryske Top 100 van Omrop Fryslân te bereiken.”

Meedoen is eenvoudig

Wie alleen of met koor wil meezingen op zondag 30 juni kan zich aanmelden via annewiep@mearmeimuzyk.nl ,,Laat weten met hoeveel mensen je komt. We sturen je dan de tekst, (blad)muziek en verdere informatie toe”, zegt Annewiep Bloem. 

Foto (C): Ruben van Vliet

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 708

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *