Kunstgrasveld Geel Wit moet nieuwe kurkkorrels

BALLUM – Het kunstgrasveld van Geel Wit dat in 2016 is aangelegd moet eerder nieuwe kurkkorrels dan gedacht. Voor de aanvulling van het kurk was geen rekening in de begroting gehouden. De kosten bedrage 28.500 euro.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het veld rubbergranulaat als infill zou krijgen. De korrels worden op het veld gegooid en zorgen ervoor dat de kunststof grassprietjes omhoog blijven staan. Ze zorgen er tevens voor dat de bal rolt als op een echt grasveld en niet teveel stuitert. Korrels maken kunstgras ook beter geschikt voor het maken van slidings. Na berichten over gezondheidsrisico’s van de rubber korreltjes, die van oude autobanden worden gemaakt, is gekozen voor een vriendelijkere variant. Kurk is een natuurproduct dat vergruist en composteert, maar het is ook duurder in aanschaf en heeft een hogere slijtage.

Dat het veld tussen Nes en Buren nu al aanvulling nodig heeft komt het gemeentebestuur wat over het mat. Het college van burgemeester en wethouders gaat desondanks de kurk infill laten aanbrengen en de kosten verwerken in een begrotingswijziging.

“Waarom was de raad hiervan niet op de hoogte?” wil raadslid Han van Heerde (A'82) weten. Hoe kan het dat na 4 jaar alweer zoveel geld uitgetrokken moet worden voor onderhoud aan het voetbalveld? “En moet dit in 2024 dan weer?” wil Van Heerde weten.

Wethouder Piet IJnsen geeft hem daar nog schriftelijk antwoord op.

In 2016 werd het kunstgrasveld aangelegd voor 385.000 euro en werd op het laatste moment besloten het rubbergranulaat te vervangen voor de veiligere kurkkorrels. Dat bracht toen een extra kostenpost van 50.000 euro met zich mee.

⇒ tik Kunstgras in bij Zoeken om daar meer over te lezen

⇒ lees hier meer over Kunstgras

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *