Koninklijke onderscheiding voor André Ruijgh

BALLUM – André Ruijgh uit Hollum (1953) werd vandaag Koninklijke onderscheiden. Hij ontving het lintje uit handen van burgemeester Leo Pieter Stoel. Ruijgh mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

André Ruijgh startte al in 1968 zijn vrijwilligersactiviteiten als lid van Muziekvereniging Forza Musica. Ook was hij actief als technisch medewerker en bestuurslid van de Lokale Omroep Ameland en de Stichting Kabelkrant Ameland. Hij is als communicatie-organisator onder andere actief voor Stichting Rondje Ameland en de Amelander Men- en rijvereniging.

Daarnaast is Andre´ Ruijgh voor verschillende organisaties coo¨rdinator verkeersregelaars en werkt hij als mosterdmaler voor de Vereniging vrienden Amelander Korenmolens. Hij geeft rondleidingen en voert verschillende ondersteunende activiteiten uit voor Stichting Amelander Musea en is bestuurslid van Stichting Paardenreddingboot.

Dit indrukwekkende scala aan activiteiten laat zien dat André Ruijgh zich gedurende lange tijd heeft ingespannen ten bate van de Amelander samenleving. Felicitaties voor deze eervolle decoratie.

Bron Gemeente Ameland

Ook Joop Lodewijks werd onderscheiden → lees hier Lintje voor Lodewijks

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *