Subsidie voor cichorij-tuin

NES – Het Koffiehuys in Nes gaat een cichorij-tuin aanleggen en koffie van cichorij maken. Het Amelander bedrijf krijgt 18.000 euro subsidie uit het Waddenfonds om dit te realiseren. De cichorij-kofiie wordt straks toegevoegd aan de Amelander producten die al op het eiland geproduceerd worden.

Cichorij-koffie

De planten komen op het perceel aan het Kerkplein in Nes. Daar wordt een tuin aangelegd met zes kleine kassen waar de cichorei-koffieplant geteeld gaat worden. Het proces van de groei van planten tot het schenken van een kopje koffie zal door de bezoekers te volgen zijn. De kassen worden ook de plek waar leerlingen van de Amelander basisscholen en de Burgemeester Waldaschool stage of vrijwilligerswerk kunnen gaan doen. Het project wil de biodiversiteit versterken, culturele waarden behouden, de vitaliteit van de lokale gemeenschap en duurzaam toerisme versterken. Ook het Kerkplein zal er van profiteren. 

Rouwroute

Terschelling krijgt een rouwpad, een Walk of Grief, een wandelroute voor mensen in rouw. Het pad gaat door de natuur en langs cultuurhistorische plaatsen en wordt een soort pelgrimspad. Terschelling krijgt bijna 50.000 euro uit het Waddenfonds om het pad aan te leggen. Het eiland is een goede plek voor bezinningstoerisme, meent het Waddenfonds

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *