Lintje voor Lodewijks

BALLUM – Joop Lodewijks uit Hollum (1942) werd vandaag verrast met een Koninklijke onderscheiding. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Leo Pieter Stoel. Lodewijks mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Joop Lodewijks is al ruim 15 jaar als vrijwilliger actief voor de stichting Amelander Musea, waar hij verschillende activiteiten heeft begeleid. Vanaf 2010 is hij voorzitter van deze stichting, die de museale belangen op Ameland behartigt. Hij was tevens organisator van het muziek spektakel “Paardenkracht Mannenmoed”, een groot meerdaags zangfestival over de geschiedenis van de Paardenreddingboot.

Verder is Lodewijks bestuurslid van het Interkerkelijk Zangkoor en is hij in verschillende functies actief geweest bij het bestuur van de Hervormde Kerkgemeenschap op Ameland. Daarnaast was hij vier jaar actief voor het CDA actief in de Amelander politiek.

Op verschillende manieren heeft Lodewijks zich ingezet voor de Amelander samenleving. Felicitaties voor hem vanwege deze mooie onderscheiding.

Bron Gemeente Ameland

Ook André Ruygh werd onderscheiden → lees hier Koninklijke onderscheiding voor André Ruygh

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *