Koninklijke lunch met Nobeltje

BALLUM – De derde en laatste etappe in het streekbezoek van de Koning en Koningin aan Ameland was Hotel Nobel in Ballum. Daar gebruikte het Koninklijk Paar de lunch, na een uitgebreide begroeting van de mensen langs de kant van de weg, de kinderen van basisschool 't Ienster in het bijzonder. Die stonden enthousiast met vlaggetjes te zwaaien en trokken zo de aandacht van het Koninklijk Paar. 

Barend Willem Nobel begroette het stel bij de voordeur van zijn hotel-café. Bij het Koninklijk Paar aan tafel zaten, behalve burgemeester Leo Pieter Stoel en Commissaris van de Koning Arno Brok, ook vertegenwoordigers van het Amelander bedrijfsleven aan. Frank de Jong van De Griffel, Fabian Kock van de Boerderij, William Beijaard van Amelander Musea, Floris Oud van De Kiekduun en Sjoerd, Marco Kuperus van Hotel Ameland en Marjan Bosscha van VVV Ameland. Zij vertelden over hun bedrijf, over de drukte, de personeelshuisvesting, duurzame bedrijfsvoering en Ameland voor de Amelanders behouden. Ergens tussen de broodjes, de melk, het sap en het fruit kwam de decembermaand ter tafel. Frank de Jong werd aangewezen om de Koning en zijn vrouw te vertellen over het feest voor de eilanders, het feest dat plaatsvindt op dagen dat er even niet verhuurd worden, hetzelfde feest dat door bepaalde media afgelopen jaar door de mangel werd gehaald. De Jong presteerde het om in een paar woorden een goede indruk te geven van het geheel zonder het achterste van zijn tong te laten zien. Hij was wat huiverig, want er zat immers schrijvende pers in de zaal. Desalniettemin was de Koning geïntrigeerd en hij meende dat de Heer van het eiland daar toch wel eens een keer bij mocht zijn. Er werd verder niet meer over gesproken, maar het zaadje is geplant.

Na de lunch kwam het Koninklijk Paar samen met alle deelnemers en organisatoren van deze dag om met een Nobeltje te proosten op dit mooie streekbezoek. En nog een keer liet de Koning vallen dat hij terug wil komen op Ameland, om de andere smaken van Nobel ook eens te proeven. Of de Koningin een liefhebber van het kruidendrankje is valt nog te bezien. Ze liet zich ontvallen het erg zoet te vinden.

De helikopter stond op het vliegveld klaar, het streekbezoek werd voortgezet op Schiermonnikoog, het vijfde en laatste eiland van twee dagen Waddeneilanden.

Lees hier Ontspannen bezoek Koning en Koningin aan Ameland

→ Lees hier Koning en Koningin 'Loslopend in't bos'

Bekijk ier het filmpje van de begroeting van de schoolkinderen in Ballum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *