Koning en Koningin vanmorgen op Ameland

NES – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen vandaag naar Ameland. Het paar heeft op de Groene Draeck in de haven van Terschelling geslapen en bezoekt vanmorgen het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Om kwart over tien vertrekken ze van Terschelling en vliegen per helikopter naar Ameland. Om kwart voor elf begint het bezoek aan Ameland met een bijeenkomst in de veerterminal. Het Koninklijk Paar gebruikt de lunch in Hotel Nobel en vertrekt om half twee van het eiland voor het laatste eiland in dit streekbezoek, Schiermonnikoog.

Het programma voor Ameland

Ameland

Bereikbaarheid eilanden

Aan het einde van de ochtend is het Koninklijk Paar op Ameland. In de terminal van de veerdienst spreken zij over de bereikbaarheid van het eiland. Een steeds hogere baggerinspanning is nodig om de vaargeul bevaarbaar te houden, dit geeft een toenemende druk op de natuur. 

Staatsbosbeheer

Alle eilanden hebben een eigen karakteristieke natuur, met veel campings en recreatiemogelijkheden. Dat geeft druk op de balans tussen recreatie en natuurbehoud. Er zijn veel verschillende natuurbeschermingsorganisaties en natuurbeheerders actief. Het Koninklijk Paar gaat op een locatie van Staatsbosbeheer in gesprek met de zeven natuurbeheerders van het eiland.

Gesprek met toeristische sector

Vervolgens spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Hotel Nobel in Ballum met vertegenwoordigers van de toeristische sector, met name de consequenties van het groeiende aantal toeristen op het eiland komen aan bod. 

Lees hier het hele programma voor die twee dagen

lees hier over Koninklijke bijzonderheden

lees hier over alle titels van de Koning, waarind Vrij- en Erfheer van Ameland

lees hier over het bezoek van de Koning op 29 maart 2019

Later meer over het Koninklijk bezoek aan Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *