Klachten over kabel

HOLLUM – Op Ameland circuleren klachten over KabelNoord, die het glasvezelnetwerk op onder meer Ameland beheert en zich bezighoudt met kabeltelevisie, telefonie en internet. De serviceprovider in Noord-Nederland krijgt er af en toe op social media van langs. Het internet is traag, het modem moet vaak worden gereset en met de digitale tv is het soms ook hommeles. Het beeld valt uiteen of de smartcard moet opnieuw worden geïnstalleerd. Het levert ergernis en moppers op Facebook en Twitter op.

Daan van Beek, manager Techniek bij KabelNoord, herkent de problemen niet. Er is wel eens storing, zegt hij, maar die wordt altijd op de website van KabelNoord gemeld en als de storing is opgelost staat dat ook op de site. Vanaf Ameland krijgt het bedrijf, anders dan de posts en reacties op social media doen vermoeden, niet veel klachten binnen. Ja, anderhalve week geleden was er wel wat aan de hand, zegt Van Beek dan. “Een kortstondige storing in een van onze verdeelcentrales.” Die duurde een aantal uren. Een van de apparaten in de centrale deed het niet naar behoren. “Verder is er niets afwijkends te zien,” zegt hij over de storingsmeldingen die bij hem op het bureau belanden. “Het is vervelend dat het signaal speelt.”

Er is een servicedesk voor klachten, noemt Van Beek. Daar komt vanaf Ameland dus vrij weinig binnen. Wel weet de Manager Techniek dat, afhankelijk van het type storing en de specifieke situatie, een televisie van het merk Panasonic bij KabelNoord iets storingsgevoeliger is dan bijvoorbeeld een Samsung. "Meldt het bij de servicedesk van KabelNoord als er wat loos is", drukt Van Beek klanten op Ameland op het hart.

KabelNoord, met het kantoor in Dokkum, begon in 1979 als gemeenschappelijke regeling waarin ook Ameland participeerde. Sinds 1996 is het een Naamloze Vennootschap waar onder meer gemeente Ameland aandeelhouder van is. Tussen 2015 en 2018 werd op Ameland een glasvezelnetwerk aangelegd.

tik KabelNoord in bij ZOEKEN om meer over KabelNoord te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *