Kabel Noord wil netwerk verglazen

DOKKUM –  Kabel Noord heeft de intentie om haar HFC-netwerk te gaan verglazen. Het Friese kabelbedrijf biedt telefonie-, televisie- en internetdiensten in vijf gemeenten, te weten Kollumerland, Dantumadiel, Dongeradeel, Ameland en Schiermonnikoog. Deze vijf gemeenten zijn tevens de aandeelhouders van Kabel Noord en zij zullen op de aandeelhoudersvergadering van 10 april hierover oordelen.

Kabel Noord heeft een plan geschreven waarin het alle percelen (woningen en zakelijk) van glasvezel wil voorzien. Na goedkeuring door de aandeelhouders zullen in eerste instantie, op basis van eigen middelen, de percelen binnen de bebouwde kom worden verglaasd. Als alles meezit, zal dit deel van het totaal per eind 2015 een glasvezelaansluiting hebben.

Bron: www.telecompaper.com

Lente

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *